Alergie je všechno možný, jenom ne sexy.

Alergie. Mohla bych na ni nadávat furt!
 
Je snad snem každého alergika, být trnem v oku spanilých albínů, kterým nos nezčervená, ani když před nima budete mávat kyticí pivoněk v kombinaci s řepkou. Ne, jedině vy budete Rudolph of the summer!
Alespoň na začátku jara, kdy je jejich tolerance věčného shánění kapesníčků vysoká, se můžete se nechat litovat. Zejména když skrz opuchlé oči koukáte na bandu vysmátých, nesmrkajících přátel pózujících na rozkvetlé louce na fotku, která se stane pic numero uno na facebooku.
Díky alergii se stanete nýmandem i v situaci, kdy by ste to nečekali. Pouhé vití věnců se tak stane infrenem v nevinné podobě kopretin.
 
                                            
 
No dobře, jde to i pozitivně: Můžete bezelstně ledovat a jíst zmrzlinu, jako medicínu. Vlastně můžete téměř normálně žít.. téměř!
Ovšem každý běžný majitel takové pylové alergie vám řekne, že mu v noci osychaj zuby, z věčného dýchání ústy a že i ta drobná éterická víla o půlnoci chrápe, jako starej chlap, a že alergie zkrátka není sexy.
 
A to zejména, když je parný léto, a bouřej se v nás bouřej oxytocininy, dopaminy a jiný SERotoniny..
Ono to vážně už po dvaceti letech není úsměvný ani roztomilý, když při pouhém polibku sýpete, jak lokomotiva. O sexu ani nemluvím, když se slovy: "..dobře miláčku, snad se neudusím!", noříte pod peřinu.
 
Alergie je pomsta. Alergie je zlo! Alergii vymyslel bůh hned po tom, co vyrobil chmýří od pampelišek. A mě by teda vážně zajímalo, co sem bohovi udělala, že mě takhle každý léto trestá.
 
No dobře, mohla jsem dopadnout hůř a být alergická celoročně, rovnou na ethanol.. děsná představa!